Norashikin

Avatar

Nature Activities @ Sheffield

Peak District – Mayfield Alpacas – Botanical Park Bismillahirahmanirahim Alhamdulillah day 4 di Sheffield GB. Hari ni sesi nature. lihat keindahan alam..my fav Hiking ke Peak District National Park dan Mayfield Alpacas dan Botanical Park. Nak naik ke peak district ni ada byk pilihan. Kereta. Bas. Basikal ataupun jalan kaki.. klu dr bus stop ke …

Nature Activities @ Sheffield Read More »

I Feel So Excited Today

Sheffield – Manchester – Sheffield Bismillahirahmanirahim Alhamdulillah hari ke 3 di bumi Allah Sheffield. Jujurnya saya suka Sheffield. Ketenangan n kedamaian ada di bandar ini..bkn busy city..(byk kali da puji sheffiled ni) . 8am da gerak dr Sheffield ke Manchester. Drive 2 jam bg amatur yg jln dgn kabus tebal, bengkang bengkuk + berhenti tepi …

I Feel So Excited Today Read More »

Driving Around Sheffield

Tour Sheffield Bismillahirrahmanirahim bangun pagi lepas sarapan kat umah, saya dan didee bergerak ke bus stop untuk ke opis BUDGET Car rental..keluar je dr pintu rumah..masyaALLAH sejuknya alang kepalang..menyucuk2 kulit muka..serius saya x blh nk tahan..berbungkus dr atas sampai bawah body saya..didee jalan laju je..”didee slow la skit, sejuk ketaq kaki”..bila naik bas..cam perghh lega.. …

Driving Around Sheffield Read More »

Packing For One Month Trip

 KUL – Manchester – Sheffield UK mengemaih…selonggok tu nk sumbat semua dalam 50L backpack untuk sebulan pyer trip. Saya bawak 3 set baju je selama sebulan. sbb musim sejuk kan. x berpeluh. then blh basuh kt memana hostel or dobi.

Tips menaiki kapal terbang

Berikut ialah TIPS sebelum menaiki kapal terbang, aksesori dan pakaian yang tidak digalakkan dipakai bila anda nak “fly”, dan etika bila di udara melalui pengalaman saya sepanjang 5 tahun menjadi traveler.

Snorkeling at Mabul Island

Hari Tiga (Pulau Mabul) adoiiii adoiiii haha semua mengeluh sakit badan sbb smlm kan hiking..x igt ke haha..aku solat dok menahan sakit..nak naik tangga pun mengaduh..next time buat la regangan otot..yang best Haja x sakit sbb dia kata sempat tampal ‘koyok’ kat tempat2 yg sepatutnya di tampall..ok fine..bol try tips ni tuk next time?  oh …

Snorkeling at Mabul Island Read More »