trip ke eropah

Holland’s Keukenhof Gardens

Berlin –> Amsterdam Bismillahirahmanirahim Bila masuk musim bunga di bumi Eropah ni, maybe kebanyakkan mereka akan tertumpu untuk terjah Amsterdam! Kat mana lagi sebab kat sini kebanyakkan manusia dari seluruh dunia akan datang nak tengok T.U.L.I.P.S! Keukenhof terletak di sebuah pekan kecik yang bernama Lisse. Tak jauh dari Amsterdam, ibukota bagi Holland yang berada di dalam …

Holland’s Keukenhof Gardens Read More »

Just Move On

Potsdam –> Charlie Checkpoint Berlin Bismillahirahmanirahim Potsdam ialah ibu negara dan bandar terbesar negeri persekutuan German Brandenburg. Dari bandar Berlin dalam 45 minit jer. Potsdam adalah tempat tinggal raja-raja Prusia dan Kaiser (Maharaja/Caesar) German, sehingga tahun 1918. Seni bina dan landskap Potsdam bertujuan sebagai untuk mengingatkan penduduknya pentingnya hubungan mereka dengan alam semula jadi. Di …

Just Move On Read More »

Largest City of Germany

Tour Berlin ( History ) Bismillahirahmanirahim Berlin adalah ibu negara Germany dan ianya sebuah kota metropolitan yang teratur dan jauh daripada hiruk pikuk jalan raya, jem dan kesesakan kenderaan. Dan pengangkutan awam adalah sangat efisien serta harga tiket daily ticket adalah berpatutan dan cover banyak tempat. Disini juga bandar yang multiracial. Dari sini anda boleh rancang ke …

Largest City of Germany Read More »

The Munich Football Temple

Allianz Arena Munich –> Berlin Bismillahirrahmanirahim Allianz Arena merupakan stadium bola sepak yang terletak di Munich, Bavaria, German, dengan kapasiti 75.024 tempat duduk. Stadium ini mempunyai luaran yang disalut dengan panel plastik ETFE yang boleh mengembang, dan merupakan stadium pertama di dunia dengan warna luaran yang boleh berubah. Terletak di 25 Werner Heisenberg-Allee, Allianz Arena merupakan stadium …

The Munich Football Temple Read More »

Munich City Centre

Munich City Bismillahirahmanirahim Munich merupakan ibukota dari negara bahagian Bavaria, German. Nama asal kota ini bagi warga German sebenarnya bukanlah Munich tapi München. Namun kerana penduduk di luar German susah untuk menyebut München, jadilah diciptakan nama baru untuk memudahkan iaitu Munich. Munich merupakan kota terbesar ketiga di German setelah Berlin dan Hamburg. Kota ini memiliki …

Munich City Centre Read More »

Titlis Is a Mountain of The Uri Alps

Lucerne –> Titlis –> Zurich Bismillahirahmanirrahim Sejuk mlm tadi sbb heater x fungsi..tp oleh kerana penat..mmg tido lena jer..lepas solat subuh, saya dan kawan baru yati dan dayah sambil bersiap kami bincang plan hari ni..so nampaknya x sama destinasi so x leh nak berjalan sesama..Hostel ni sediakan breaksfast so lets gooo..excited sbb hari2 makan maggie …

Titlis Is a Mountain of The Uri Alps Read More »

Magnificent 360° Panoramic View

Interlaken Ost –> Lauterbrunnen/Murren –> Schiltorn Alhamdulillah dapat hirup udara segar hari ni sekali lagi..nyaman nya lahai si swiss ni..ok lepas breakfast maggie (tu je stok yg ada) maggie dan maggie dan maggie..mandi dan bersiap punggah backpack checkout dan jalan kaki ke stesen tren Interlaken OST untuk menuju ke Lauterbrunnen..

My Dream Come True Switzerland

Paris –> Geneva Swiss –> Interlaken Bismillahirahmanirahim       Lepas solat subuh, saya dan didee berpisah sementara..Didee balik ke UK sbb ada program, interview n class. Tq didee teman saya berjalan..Maka bermulalah pengembaraan solo saya..Lepas drop luggage saya menuju ke Gate yg di tentukan..Saya menaiki Air France Airline ke Geneva, Swiss. Masa ni mmg masih …

My Dream Come True Switzerland Read More »